oorzaak anorexia Ziekten vanuit de Kern behandelen

Werkelijk genezen op een dieper, Lichamelijk - en Psychisch Ziels niveau  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Emoties


Er zijn geen goede of slechte emoties. Op het moment dat je denkt dat bepaalde emoties goed zijn en bepaalde emoties niet goed dan is dat meestal cultuur bepaald. Nog steeds wordt het uitten van bijv. boosheid minder gewaardeerd dan het uitten van vreugde. In zuidelijker landen zie je bijv. dat mensen daar veel relaxter mee om gaan.

Wat heb je op je lever?

Wij dragen al onze levenservaringen mee in ons lichaam en energieveld, onze aura

Zo zijn er heel veel, volgens Vera Helleman, wel  meer dan 350 soorten emoties. Onverwerkte ervaringen en emoties dragen wij in onze aura en weerspiegelen zich in ons fysiek lichaam als een blokkade. Het stroomt daar dan onvoldoende door, met alle mogelijke gevolgen van dien! Dit hoeft zich niet direct in ziekte te uiten, maar als het stapelen van deze ervaringen doorgaat en je nooit eens aan verwerken toe komt, dan kan zo een blokkade uiteindelijk fysiek tot ziekte leiden.   

Meer over de fysieke lever: The Liver by Barbara O'Neill

Bijvoorbeeld

Onverwerkte of onderdrukte boosheid lijdt tot een verzwakking van de lever, galblaas. Is je uiting van boosheid extreem bijv. bij woede, of kun je je boosheid helemaal niet uitten, dan is er in beide gevallen sprake van een verzwakking van lever en galblaas. Angst heeft weer een verzwakkende invloed op de nieren en blaas.

Het herkennen van gevoelens en bijbehorende emoties vraagt aandacht. Vaak zijn er meerdere emoties verbonden aan een bepaald gevoel, en verschillende mensen reageren vaak anders op dezelfde emotionele gebeurtenis. De één wordt boos op zichzelf, de volgende boos op de ander etc. Oftwel emotionele reacties weerspiegelen geen vast gegeven of waarheid. Uit deze waarnemingen en andere onderzoeks methoden blijkt dat iedere reactie op een emotionele gebeurtenis, raakt aan een oude herinnering, en deze bepaald dus, meestal onbewust, onze reactie op deze gebeurtenissen.

Hoe onverwerkte ervaringen definitief genezen?

Er zijn krachtige genezingsprogramma's waarbij je jezelf, met of zonder gebruik van een hulpverlener, emotioneel kunt ontdoen van emotionele blokkades uit het verleden. Je haalt ze daarmee letterlijk uit je aura, en meridianen, en daarmee verdwijnt de blokkade met wortel en al. Dit kan een zeer belangrijk onderdeel zijn van je fysieke genezingsproces, zeker als je al langdurig last hebt van chronische klachten.

Emoties reguleren zelfs de staat van onze genen, veroorzaakt door een chronische emotionele  onbalans, aangestuurd door onbewuste overtuigingen. Dit zal uiteindelijk zodra, dit een chronische staat is, je genen en dus vervolgens je cellen negatief beïnvloeden en mogelijk ziekte kunnen veroorzaken. Klik op de link:

Vera Helleman: ‘Als je emoties negeert krijg je klachten in je lichaam’